Praktijk voor
Osteopathie
Lysbeth Bol


Aldenhof 70-03
6537 DZ Nijmegen

Prinsenhof 4
6666 CB Heteren

Tel: (026) 472 30 47

Indicaties - Kinderen

In een lichaam van een kind gebeurt ontzettend veel.

Het (schoolgaande) kind moet ineens heel veel leren en zich ontwikkelen. Daarnaast moet het kind groeien en ondervindt het tegelijkertijd van buiten af veel invloeden. Het letterlijk vallen en opstaan, voeding, interactie met omgeving e.d.. De spieren en hun omgevende vliezen moeten tijdens de ontwikkeling de skeletgroei kunnen volgen. Als dit niet het geval is kunnen er gezondheidsproblemen optreden als rugpijn, houdingsproblematiek, groeipijnen, onrust, etc.
De groeiontwikkeling van het centraal zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg met de uittredende zenuwen) moet in balans zijn met de groeiontwikkeling van de wervelkolom en de schedel. Anders is er niet voldoende ruimte en rust bij het kind om alle sensorische-, motorische-, emotionele- en intellectuele prikkels, die met het groeiproces gepaard gaan, te verwerken.
Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind.
Bij de een gaat het aanpassen en het verwerken een stuk makkelijker dan bij de ander. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor, of soms zit er een rem op de ontwikkeling.

Een osteopathische behandeling kan helpen een kind de ruimte te geven om zo optimaal mogelijk te kunnen groeien en te ontwikkelen.
Een osteopaat besteedt tijd om uw kind op het gemak te stellen. Maar als ouder/verzorger kunt u uw kind ook voorbereiden op een bezoek aan de osteopaat. Bekijk samen met uw kind de site of lees de folder. U kunt uw kind vertellen dat de osteopaat aan zijn lichaam zal voelen, maar dat het geen pijn zal doen. Ook is het belangrijk om te vertellen dat uw kind meestal alleen in ondergoed gekleed is tijdens onderzoek/behandeling.

Enkele indicaties waarbij een osteopathische behandeling zinvol kan zijn:

-onrust,
-slaapproblemen,
-motorische problemen,
-concentratie problemen,
-symptomen van dyslexie en ADHD.
-ander/afwijkend gedrag

Indien u twijfelt of osteopathie zinvol voor uw kind kan zijn, of u heeft vragen over het voorbereiden op de behandeling of de behandeling zelf, neemt u dan gerust contact op.

© 2024 | Lysbeth Bol