Praktijk voor
Osteopathie
Lysbeth Bol


Aldenhof 70-03
6537 DZ Nijmegen

Prinsenhof 4
6666 CB Heteren

Tel: (026) 472 30 47

Lysbeth Bol

Lysbeth BolIn 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut.
Naast werken in Duitsland ben ik een eigen praktijk voor fysiotherapie begonnen in Nederland. Na jaren als fysiotherapeut te hebben gewerkt, nascholingen te hebben gevolgd, o.a. sportfysiotherapeut, bleef het zoeken naar “waarom” sommige klachten ontstonden en het gevoel dat er “meer” moest zijn.
Na een brede oriëntatie kwam ik bij de osteopathie terecht.
De combinatie van de kennis (anatomie, fysiologie, pathologie, embryologie…) en de kunst om te voelen en het lichaam te begrijpen heeft mij enorm verrijkt.
De osteopaat luistert niet slechts naar datgene een patiënt(e) hem of haar verteld. Hij luistert ook naar wat een lichaam hem of haar te vertellen heeft.
Na de vijfjarige studie en het afronden van mijn onderzoek kan ik mij als osteopaat profileren.
Nu, tijdens het uitvoeren van mijn beroep, blijft verdere verdieping van de kennis een uitdaging.


 

Locatie HeterenHet samenwerken met andere disciplines zoals  de huisarts/specialist, (kinder)fysiotherapeut, manueel therapeut, mesoloog, acupuncturist, psycholoog e.d., zie ik als een voorrecht en ik ben daarom ook zeer blij met de locaties waar ik mijn praktijken voer.
Intern zijn meerdere disciplines aanwezig, dus de lijnen voor onderling overleg en eventuele doorverwijzing zijn kort.
Tot slot vind ik het belangrijk dat de osteopathie zich verder naar buiten toe blijft profileren als beroepsgroep. Samen met twee collega’s heb ik vijf jaar het regio-overleg tussen de osteopaten in Gelderland georganiseerd. Om te zorgen dat de onderlinge communicatie, de communicatie naar zorgverleners en naar de patiënten verder verbeterd wordt. 
 

© 2023 | Lysbeth Bol