Praktijk voor
Osteopathie
Lysbeth Bol


Aldenhof 70-03
6537 DZ Nijmegen

Prinsenhof 4
6666 CB Heteren

Tel: (026) 472 30 47

Werkwijze - Behandeling

Tijdens de behandeling gebruikt de osteopaat enkel haar handen om bewegingsverliezen op te lossen en de harmonie in het lichaam te herstellen. Net als bij het onderzoek richt de osteopaat zich ook tijdens de behandeling op alle drie de lichaamssystemen (pariëtaal, visceraal en cranio-sacraal), omdat een storing in het ene systeem altijd invloed heeft op het andere.
De aanpak van de behandeling kan variëren van heel subtiel tot stevig, waarbij de patiënt (en zijn/haar grenzen) altijd wordt gerespecteerd!
Naast de behandeling zelf zal uw osteopaat u trachten inzicht te geven in het ontstaan van uw klachten. Indien nodig geeft zij adviezen met betrekking tot uw voedings- en leefgewoonten.
Zo kunt u zelf uw steentje bijdragen bij het streven naar een vitale gezondheid.
De duur van een eerste consult bedraagt circa 60 minuten. De duur van een vervolg consult bedraagt circa 45 minuten.

Reacties op de behandeling

Na een behandeling moet het lichaam tijd krijgen om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.
Dit zoeken naar een nieuw evenwicht kan gepaard gaan met vermoeidheid, verergeren van symptomen, grieperig gevoel, pijn op andere plaatsen, koude/warmte sensatie, emotionele reacties...
Dit is een normale reactie van uw lichaam waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. Bij twijfel neem altijd even contact op!


Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van meerdere factoren: de duur van de klacht, de complexiteit van de klacht, de leeftijd van de patiënt en de ziektegeschiedenis.
Meestal volstaan 3 tot 5 behandelingen bij acute klachten.
Bij hardnekkige klachten zullen er meer behandelingen nodig zijn om volledig herstel te bereiken.
Wel kan er gezegd worden dat, als er na 3 à 4 behandelingen het lichaam positief moet reageren. Indien dit niet voldoende het geval is, zal de behandeling gestaakt worden en er samen met u naar alternatieven gezocht worden.

Het is mogelijk dat samenwerking met een andere medische discipline noodzakelijk is om tot een optimaal resultaat te komen. Dit wordt dan duidelijk aan u uitgelegd en samen met u wordt bekeken wat voor u het beste is.

Omdat uw lichaam na een behandeling tijd moet hebben om een nieuw evenwicht te zoeken, varieert de tijd tussen 2 behandelingen van minstens 1 week tot 4 à 6 weken of soms zelfs nog langer.

© 2024 | Lysbeth Bol