Praktijk voor
Osteopathie
Lysbeth Bol


Aldenhof 70-03
6537 DZ Nijmegen

Prinsenhof 4
6666 CB Heteren

Tel: (026) 472 30 47

Indicaties - Baby

De vorming van het leven begint vanaf het moment van bevruchting.
Al tijdens de ontwikkeling en groei in de baarmoeder is een mensje in wording al onderhevig aan invloeden van buitenaf (voeding/stress/trauma’s).
Ook tijdens de bevalling en geboorte gebeurt er veel met het kindje en in de omgeving van het kindje.
Tijdens de geboorte komt er veel druk te staan op het hoofdje, de schouder- en de bekkenregio van de baby. Er kunnen zo verstoringen ontstaan in de beweeglijkheid van verschillende botstukken en andere structuren onderling. Hierdoor kunnen al klachten ontstaan bij een pasgeborene, maar ook later in de ontwikkeling als kind.
De osteopaat zal het kind nauwkeurig onderzoeken en bepalen of er balansverstoringen aanwezig zijn en deze zo nodig behandelen. De milde, zachte werkwijze is zeer geschikt voor baby's. Er wordt beslist geen gebruik gemaakt van manipulerende behandeltechnieken ('kraken').
Een osteopaat zal de tijd nemen zodat uw kind zich op zijn gemak voelt tijdens de behandeling. De osteopaat vindt het ook geen probleem als u uw baby helpt zich thuis te voelen door hem tijdens de behandeling te voeden of hem een speentje, een knuffel of een doekje mee te geven.

Enkele indicaties waarbij osteopathie bij baby’s zinvol kan zijn:
-Huilbaby’s
-Darmkrampjes
-Voorkeurshouding
-Afvlakking van hoofd
-Onrust
-Slaapproblemen
-Spugen
-Motorische problemen
© 2023 | Lysbeth Bol