Praktijk voor
Osteopathie
Lysbeth Bol


Aldenhof 70-03
6537 DZ Nijmegen

Prinsenhof 4
6666 CB Heteren

Tel: (026) 472 30 47

Werkwijze - Onderzoek

Anamnese

Het eerste deel van het onderzoek bij de osteopaat bestaat uit de anamnese: een gesprek waarbij dieper op uw hulpvraag zal worden ingegaan.
De osteopaat informeert daarbij naar uw klachten, maar ook naar uw algehele gezondheid, hoe u in het algemeen functioneert. Hoe uw organen functioneren, hoe bijvoorbeeld uw stoelgang is en of u bepaalde voeding niet kan verdragen.
Er wordt naar uw medische  voorgeschiedenis gevraagd. Ook (vroegere) ongevallen kunnen belangrijk zijn. Doorgemaakte ziekten, voorvallen en traumata laten hun ‘sporen’ in de weefsels na.
Het is belangrijk te weten dat een voorval dat jaren geleden heeft plaats gevonden toch de oorzaak kan zijn van allerlei klachten waar u nu last van heeft.
Samen met de gegevens van de vragenlijst krijgt de osteopaat daarmee uw hulpvraag zo volledig mogelijk in beeld.


Onderzoek

Na het eerste gesprek onderzoekt de osteopaat met haar handen volledig uw lichaam om  bewegingsverliezen op te zoeken. Eventuele aanvullende testen (zoals bloeddruk, reflexen) kunnen nodig zijn. De osteopaat richt zich op alle drie de lichaamssystemen (pariëtaal, visceraal en craniosacraal), omdat een storing in het ene systeem altijd invloed heeft op het andere.
De harmonie tussen deze systemen is van vitaal belang om ons lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren.  

© 2023 | Lysbeth Bol